Füvesítés


A kertünk hangulatáért a füves felületek is felelnek. De mit is válasszunk, gyepszőnyeget, vagy fűmag vetést? A következő sorokban próbálunk Önnek segíteni a két eljárás megismerésében.


GYEPSZŐNYEG

A gyepszőnyeges felületek egyik nagy előnye, hogy azonnal zöld, egységes füves udvart kapunk. A szakszerűen lerakott (és folyamatosan gondozott) gyepszőnyegnek nincs hátránya. Persze számolni kell azzal, hogy ennél az eljárásnál a gyepszőnyeg ára 1 m2-re vetítve többszöröse a fűmaggal történő füvesítésnek. Cégünk magas minőségű sport fűmagkeverékből előállított gyepszőnyeggel dolgozik, melyet előzetes helyszíni felmérés alapján, rövid határidővel telepítünk Önnél.
FŰMAG


Fűmaggal történő füvesítésnek meg van az a nagy előnye, hogy az udvarunk adottságainak megfelelő fűmag keveréket tudunk választani. Léteznek pl. árnyéktűrő fűmag fajták amiket a szórt, vagy kevésbé napfényes területekre vethetünk el. Sajnos tökéletes füvesítés nincs, így a kelés bizonyos szakaszában "felül vetést" kell alkalmazni, a későbbi sűrű zöld aljzat elérése érdekében. A gyepszőnyeges eljáráshoz képest a fűmag vetéses füvesítés lényegesen kedvezőbb árfekvésű.


Elérhetőségeink:

Tutikertész

Debrecen

+36/70-272-2059

tutikertesz2015@gmail.com